Tarieven Register Sociale Hygiëne bekend

Per 1 juli 2023 treedt het nieuwe Register Sociale Hygiëne van de Landelijke commissie sociale hygiëne (Lcsh) in werking. Iedereen die vanaf die datum een door de Lcsh erkend diploma Sociale Hygiëne haalt, registreert zich in dit nieuwe register tegen een tarief van €92,-. De tarieven zijn inmiddels in de Staatscourant gepubliceerd.

Registreren na 1 juli 2023

Wie dus nog niet in het register stond of wie na 1 juli 2023 een door Lcsh erkend diploma Sociale Hygiëne behaald kan zichzelf registreren in het Register Sociale Hygiëne. Dit kan gemakkelijk door in te loggen met DigiD. Een registratie kost €92,- en is te voldoen via iDeal. Wie zich wil registreren met een buitenlands diploma of op basis van buitenlandse werkervaring betaalt €250,-. Dit is bepaald in de Alcoholwet.

Registraties van voor 1 juli 2023 herbevestigen

Om het nieuwe register tot een actueel register te maken, is het nodig dat iedereen die in het oude SVH-register stond die registratie herbevestigt. Dit is kosteloos, want men staat per slot van rekening al in het register. Niet-herbevestigde registraties worden na 5 jaar opgeschoond.