Ruim 3500 (her)registraties in eerste weekend

In het eerste weekend dat het nieuwe Register Sociale Hygiëne in de lucht is, zijn ruim 3500 registraties en herbevestigingen bij de Landelijke commissie sociale hygiëne (Lcsh) binnengekomen. Het overgrote deel van de aanvragen tot herbevestiging kon met een automatische match met het oude SVH-register direct worden afgehandeld. Ook het maken van een handmatige match met het oude SVH-register blijkt in de meeste gevallen snel te verlopen.

Automatische match

Iedereen die voor 1 juli 2023 in het oude SVH-register stond, heeft vanaf die datum 5 jaar de tijd de oude registratie over te zetten naar het nieuwe Register Sociale Hygiëne van de Lcsh. Dit kan kosteloos door het invullen van het online aanvraagformulier. Na inloggen met DigiD worden de persoonsgegevens opgehaald uit de Basisregistratie Persoonsgegevens (BRP). Vervolgens worden die gegevens vergeleken met de gegevens uit het oude SVH-register. Als de gegevens volledig overeenkomen, is er sprake van een automatische match. De aanvrager wordt dan direct opgenomen in het nieuwe register.

Handmatige match

In sommige gevallen is het niet mogelijk een automatische match te maken. Bijvoorbeeld omdat de naam die vanuit de BRP binnenkomt niet overeenkomt met de naam die in het oude SVH-register staat. Dat kan bijvoorbeeld komen doordat iemand tussentijds een andere naam heeft aangenomen (onder andere door trouwen of scheiden). In die gevallen geeft de aanvrager aan ons door welke naam op het SVH-diploma staat vermeld. Ook kan de aanvrager het documentnummer van het SVH-diploma aan ons doorgeven. Wij zoeken dan in het oude SVH-register of wij met die gegevens alsnog een match kunnen maken. Als dat lukt, wordt de aanvrager opgenomen in het nieuwe register.