Meer dan een 50.000 mensen bevestigen hun registratie in het nieuwe register

Op 1 juli 2023 werd het nieuwe Register Sociale Hygiëne in gebruik genomen. Iedereen die voor die tijd in het oude register stond geregistreerd, heeft 5 jaar de tijd die registratie kosteloos over te laten zetten naar het nieuwe register. Daarna wordt het oude register opgeschoond. Dit herbevestigen van een bestaande registratie is sinds 1 juli 2023 al door meer dan 50.000 mensen gedaan.

Inspanningen om herbevestigers te bereiken

De Landelijke commissie sociale hygiëne (Lcsh) zet zich ervoor in om zoveel mogelijk mensen uit het oude register te bereiken. Het zou zonde zijn als mensen er over 5 jaar achter komen dat zij niet meer in het Register Sociale Hygiëne staan. Helaas hebben wij geen contactgegevens van de mensen die in het oude register staan. Daarom proberen wij, via brancheorganisaties in de horeca en via gemeenten die de alcoholvergunning verlenen, zoveel mogelijk mensen te bereiken. Zo was de Lcsh afgelopen maand ook aanwezig op de Horecava.

Registreren met een erkend diploma

In het nieuwe Register Sociale Hygiëne kan ook iedereen die na 1 juli 2023 een diploma Sociale Hygiëne heeft behaald zich registeren. Daar zijn in 2023 al meer dan 2750 aanvragen voor gedaan. Registratie kan alleen met een diploma dat door de Lcsh is erkend. Dit zijn sowieso de diploma’s die de SVH uitgeeft. Daarnaast komen bepaalde mbo-diploma’s in aanmerking. En dit jaar verwachten wij ook de eerste hbo diploma’s te erkennen.