Nieuwe Register Sociale Hygiëne live

Op 1 juli 2023 is het nieuwe Register Sociale Hygiëne beschikbaar op deze website. Vanaf nu is het mogelijk om via deze website een registratieaanvraag in te dienen voor het Register Sociale Hygiëne. Tevens kan iedereen die al in het oude SVH-register stond vanaf nu die registratie herbevestigen in het nieuwe register. En het register is openbaar raadpleegbaar via deze website.

Herbevestigen van uw registratie

Iedereen die voor 1 juli 2023 al in het oude SVH-register stond geregistreerd, heeft 5 jaar de tijd deze registratie kosteloos te herbevestigen. Als de Lcsh een match kan maken met de registratie in het oude register, dan ontvangt u een bevestiging en wordt opgenomen in het nieuwe register.

Registeren in het nieuwe register

Iedereen die vanaf nu een door Lcsh erkend diploma haalt, registreert zich in het nieuwe Register Sociale Hygiëne. Ook iedereen die voor 1 juli een diploma heeft gehaald, maar zich niet in het oude register staat, kan zich registreren in het nieuwe register. Na registratie ontvangt de aanvrager een ‘Verklaring sociale hygiëne’. Een registratieaanvraag kost €92,-.

Raadplegen van het register

Iedereen kan het Register Sociale Hygiëne raadplegen. Dit is met name voor medewerkers van gemeenten die alcoholvergunningen verstrekken belangrijk. Zij kunnen in het register opzoeken of de leidinggevenden van de onderneming staan geregistreerd. In het register kan worden gezocht op een combinatie van voorletters, achternaam en geboortedatum.

De Landelijke commissie sociale hygiëne

Het Register Sociale Hygiëne is in beheer bij de Landelijke commissie sociale hygiëne (Lcsh). Iedereen met een door de Lcsh erkend diploma of certificaat Sociale Hygiëne kan een registratieaanvraag indienen in het Register Sociale Hygiëne. De Lcsh regelt vanaf nu de erkenningen van diploma’s en certificaten Sociale Hygiëne. Meer over deze procedures leest u op de pagina 'Voor opleiders'. Meer informatie over de Lcsh leest u hier.